Nutanix u medijima

Trendovi i događaji koji su obeležili 2018. godinu

Trendovi i događaji koji su obeležili 2018. godinu

Nutanix kupio Frame i najavio veliki razvojni centar u Beogradu

Iako nismo navikli da se susrećemo sa vestima o značajnim akvizicijama na domaćem tržištu, 2018. godinu definitivno je obeležila informacija da je američko-srpsku kompaniju Frame (koju su pokrenuli naši ljudi u San Francisku) kupio Nutanix – jedan od najznačajnijih igrača u domenu entreprise cloud rešenja.

Dheeraj pandey

Dheeraj pandey

N1: Božinović: Srbija treba da postane regionalni IT centar

Srpsko-američka firma Frame koju su pre šest godina pokrenula trojica Nišlija, prodata je za 165 miliona dolara američkoj softverskoj cloud kompaniji Nutanix. To je i najveća javno poznata akvizicija za jedan startap iz Srbije. Kupac, firma Nutanix je softverska cloud computing kompanija osnovana 2009. godine.

Naslovna strana nedeljnika


Naslovna strana nedeljnika

Bio je to dan posle kojeg nema nazad: Priča Nikole Božinovića o tome kako je Frame napravio veliki uspeh

Moja žena vozi prepun kombi, u kojem je čak i moj televizor iz kuće na kojem će biti prezentacija, Istok i ja pozadi pišemo saopštenje za javnost i pravimo prvu verziju sajta…

frame software

frame software

Frame: Prvo smo rešili sopstveni problem, a zatim shvatili da nismo jedini.

Kako je nastala kompanija Frame, startup o kome stručna javnost govori već nekoliko godina, a koji danas zapošljava više od 50 stručnjaka u San Francisku, Beogradu i Nišu, pročitajte u intervjuu sa Nikolom Božinovićem na portalu Moja firma

Nutanix frame tim


Nutanix frame tim

Američki san na srpski način: Od garaže u Nišu do 165 mil.$

Vest da je srpski start-ap Frame prodat američkoj kompaniji Nutanix snažno je odjeknula u Srbiji. Mala firma počela u garaži u Nišu prošla je svoj put do momenta da je kupi američka firma u najvrednijoj IT akviziciji jedne srpske firme ikada.